Puterea a Patra presents the special bread from Pecica

ROMANIAN VERSION:

Românii din vestul țării consumă cu plăcere vestita pită de Pecica. Ei spun că este produsă după rețete păstrate cu strășnicie din strămoși, iar cuptoarele de copt nu mai sunt chiar cele păstrate de pe vremea bunicilor. Deși a intervenit blând tehnologia, pita de Pecica a rămas la fel de gustoasă.

Pecica, datorită pitei produse, este cunoscută în întreaga Europă. Pita de Pecica nu lipsea de pe masa familiei Ceaușescu, fiind trimisă tot la câteva zile cu avionul la București. Anii au trecut, dar pecicanii și-au păstrat tradiția de a face cea mai bună pită. Astăzi, la Pecica, turiștii care trec prin zonă spre Ungaria, opresc să-și cumpere pită de Pecica.

Site-ul de știri regional puterea a patra a prezentat cum la Pecica funcționează singura brutărie care mai produce pită în cuptor vechi de aproape un secol, din cărămidă.

Puterea a patra este un site regional de știri, menit să oglindească online imaginea vieții sociale, politice, culturale, administrative, economice și nu numai la nivel regional.

Puterea a patra vă prezintă știri din vestul României. Site-ul regional de știri nu este aliniat politic, nu face jocuri de nici un fel, fiind dedicat exclusiv informării cititorilor, fără a suferi vreo influență din partea niciunei sfere de interes.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − 8 =