A Romániai Máltai Szeretetszolgálatnak új vezetősége van

A Romániai Máltai Szeretetszolgálat közgyűlésének tagjai négy évre megválasztották a szervezet új vezetőségét. Az eseményre a Mikóújfalusi (Kovászna) Ifjúsági Táborban került sor, pontosan abban az évben, amikor a Romániai Máltai Szeretetszolgálat három évtizedes tevékenységét ünnepli.

Az új igazgatótanács összetétele a következő:

Tiszteletbeli elnök: Puskás Bálint Zoltán

Elnök: Dénes Mihály

Alelnökök: Tischler Ferenc és Hegedüs Gergő (ő a máltai ifjúság vezetője is).

Tagok: Fari Palkó Ilona, László Lajos és Pallai Kristóf

Lelki vezető: Veress Stelian atya

Orvosi és sürgősségi koordinátor: László Erika

“A Máltai Szeretetszolgálat számára az elkövetkező időszakban a Máltai hagyományok folytatása és az embertársaink megsegítésére irányuló munka fejlesztése a fő prioritás. E cél elérése érdekében az ország olyan területein is szeretnénk új kirendeltségeket létrehozni, ahol még nem vagyunk folyamatosan jelen” – mondta Puskás Bálint Zoltán, a Máltai Szeretetszolgálat tiszteletbeli elnöke.

“A Máltai Szeretetszolgálat már most is jól megalapozottan jelen van Romániában. Olyan területeken futtatunk projekteket, mint az idősek gondozása, a fogyatékkal élő gyermekek oktatása, a kiszolgáltatott közösségekből származó gyermekek társadalmi integrációját elősegítő tevékenységek, az anyagi nehézségekkel küzdő családok támogatása, elsősegélynyújtás és beavatkozás vészhelyzetekben. Minden tevékenységünket a mottónkban megfogalmazott elvek szerint végezzük: A hit megtartása és a rászorulók segítése! Vagy másképp fogalmazva: imádkozva segíteni, szeretetből!” – mondta a Máltai Szeretetszolgálat romániai elnöke, Dénes Mihály.

A Romániai Máltai Szeretetszolgálat 1991 májusában alakult Kolozsváron. Ez a Szuverén Máltai Lovagrend romániai jelenlétének konkretizálása. A rendet a szentföldi keresztes hadjáratok idején hozták létre a rászorulók megsegítésére és a keresztény világ egyik legtiszteletreméltóbb intézménye.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × three =